Onze werkwijze

Mega Collections is één van de grootste krachtpatsers op het gebied van potterie, manden en decoratieartikelen in Europa. Onze afnemers bevinden zich binnen- en buiten Europa, in totaal in 45 landen. Het betreft onder andere tuincentra, bouwmarkten, groothandels, grootwinkel- en e-commerce bedrijven over de hele wereld.

Mega Collections wordt ook wel een tikkeltje eigenzinnig genoemd. In de markt van potterie en decoratie zijn wij, met onze werkwijze, een beetje een vreemde eend in de bijt. Echter is onze werkwijze bewezen succesvol. Zo wijzen cijfers uit dat onze artikelen in velen winkels de hoogste omzetsnelheid en grootste marge hebben. Hoe wij werken? Dat leggen we met trots aan je uit.

Ruime productkeuze voor diverse doelgroepen

Mega Collections focust bewust niet op slechts één doelgroep. We zeggen niet voor niets ‘Enjoy your home’, we streven ernaar gezelligheid in huis, tuin, op balkon en terras beschikbaar te houden voor iedereen. Daarbij houden we altijd in het oog dat smaken en budgetten verschillen.

Als retailer kun je bij Mega Collections dan ook kiezen uit een uitgebreid assortiment potten, manden, zink- en decoratieartikelen voor binnen en buiten. In diverse kleuren, stijlen, modellen, maten en prijzen. Op deze manier stel je met Mega Collections gemakkelijk een assortiment samen dat past bij de verschillende wensen van jouw consumenten.

Dynamisch assortiment

Wij spelen met een assortiment van 5500 artikelen, waarvan de helft jaarlijks wisselt.

Bij het ontwikkelen en inkopen van het productassortiment kijken we niet alleen naar de laatste trends en innovaties, maar vooral ook naar de behoeftes en vraag van de verschillende consumenten.

Doordat onze producten worden geproduceerd over de hele wereld, namelijk ca. 75% in Azië, 20% binnen Europa en 5% in overige landen, is het mogelijk een afwisselend assortiment te voeren op basis van de behoeftes.

Alle artikelen kunnen worden opgedeeld in productgroepen. Zien wij de vraag naar een productgroep teruglopen en bij een andere groep stijgen, dan verleggen wij onze focus. Deze flexibiliteit brengt Mega Collections een sterke continuïteit.

We blijven in alle groepen actief, maar de focus ligt altijd op de actuele vraag, behoeftes en trends.

Zo houden we op meerdere manieren ons eigen assortiment en dat van jou dynamisch en interessant. Dat willen we niet alleen zelf, maar dat verwachten jouw consumenten ook!

Altijd voorraad

Vanuit de dochter onderneming Mega Logistics verzorgt Mega zelf het volledige logistieke traject. We beschikken over een groot voorraadbeheer in de 50.000 m2 tellende magazijnen. Waardoor we altijd op het juiste moment de producten in geheel Europa kunnen leveren. Daarnaast nemen we voor jou een belangrijke zorg uit handen. Doordat wij uit voorraad kunnen leveren, kun je bij ons gemakkelijk nabestellingen doen om jouw schappen aan te vullen. Hierdoor wordt jouw voorraadrisico tot een minimum beperkt.

Ben je juist geïnteresseerd in het inkopen van grote aantallen?  Wij leveren ook directe containers over de hele wereld, hierdoor kunnen tijd en kosten worden bespaard waarvan jij vanzelfsprekend de vruchten plukt.

Logistiek hal 6

De scherpste prijs

Mega Collections begrijpt hoe belangrijk een scherpe prijs, voor jou als retailer, is. Daarom zorgen we ervoor dat we de kosten zo laag mogelijk houden, zodat we jou de scherpste prijzen kunnen bieden.

Dit doen we door op alle mogelijke niveaus kosten te besparen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en uitstraling van de producten.

Hoe we dit doen?

  • Doordat wij intensief hebben geïnvesteerd in producenten, kwaliteit en distributie van onze producten is een groot waardevol netwerk ontstaan. Hierdoor hebben we voor elk nieuw product snel een geschikte producent en distributeur met een eerlijke prijs.
  • Natuurlijk optimaliseren we in samenwerking met onze producenten continu het productieproces, om zo waar mogelijk kosten te besparen.
  • Als krachtpatser op de markt zijn we in staat grote aantallen in te kopen, hierdoor daalt de prijs per product.
  • We verzorgen ons eigen voorraadbeheer en alle logistieke processen. Hierdoor besparen we niet alleen kosten, maar hebben we ook de meest directe kwaliteitscontrole.
  • We houden het graag eenvoudig. Zo voeren wij geen design campagnes en komt onze naam niet op elk artikel met schreeuwende letters terug. Kosten besparen, en daarmee de prijs toegankelijk houden, vinden we in veel gevallen belangrijker dan onze naam in hoofdletters op alle producten en in alle winkels te vermelden.

Het resultaat? Voor elk product de scherpste prijs-kwaliteitverhouding met de mooiste uitstraling.  

Jij blij, wij blij!

Samen streven wij naar het optimaliseren van het productassortiment en het leveren van perfecte service op alle niveaus. Het team van Mega Collections  zet dan ook dagelijks alles op alles om jou als klant blij te maken.

Een Mega medewerker zet graag een stapje extra
We zullen nooit direct roepen dat een plan onuitvoerbaar is. Heb je een speciale wens? Wil je een speciale sticker, ‘gekke’ leverdatum of zelfs een eenhoorn? Het moet wel heel gek worden wil het ons niet lukken.

Een Mega medewerker is flexibel en denkt graag met je mee
Sluit jouw wens niet aan bij onze gebaande paden, dan leggen we graag nieuwe paden aan. We begrijpen immers heel goed dat onze klanten, net als consumenten, verschillende wensen en behoeftes hebben.

Een Mega medewerker zorgt ervoor dat jij de juiste verkoopondersteuning krijgt
Vanzelfsprekend helpt Mega Collections graag om jouw verkoop een impuls te geven. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse mogelijkheden voor schapaankleding,  is er een ruime database met sfeer- en productfoto’s en geven wij jou graag meer achtergrond informatie over het product. Maar het allermooiste is dat bij Mega, in tegenstelling tot bij andere, mogelijkheden zijn om haar verkoopondersteuning voor jou op maat aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van jouw logo op een schapbord of zelfs een eigen label aan het product. Laat ons weten wat je wensen zijn, in overleg zoeken we naar een passende invulling.

Een Mega medewerker zorgt ervoor dat problemen worden opgelost Natuurlijk doen we altijd ons uiterste best om problemen te voorkomen. Is dit een keertje niet gelukt, dan zorgen we er altijd voor dat het probleem wordt opgelost. Wij, van Mega Collections, zijn namelijk echt alleen maar blij als jij dat ook bent!

No-Nonsense

Wij willen niet alleen dat iedereen zich thuis voelt in eigen huis, maar ook bij Mega. Daarom houden we het bij Mega Collections graag laagdrempelig. We dragen geen maatpakken en spreken niet met dure woorden. De directeuren lopen ook gewoon rond met potten en spreken, net als iedereen, jou als klant persoonlijk aan. Bij Mega kan iedereen gewoon zichzelf zijn. Dit bevordert een prettige en langdurige samenwerking.

Kijk je er naar uit om samen te werken? Vraag direct een webshop account aan of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.